Prăbuşirea dureroasă a celei mai fierbinţi pieţe imobiliare: birourile stau goale, spaţiile comerciale sunt pustii, iar clădirile fantomă rezidenţiale domină orizontul în Hong Kong

0
32

În mijlocul cartierului de afaceri din Hong Kong, pe locul unei foste parcări, se apropie data deschiderii unei construcţii neobişnuite la faimosul orizont al oraşului, scrie FT.

Henderson este o clădire de birouri cu 36 de etaje, proiectată de Zaha Hadid Architects şi denumită după Henderson Land Development, un dezvoltator controlat de una dintre cele patru mari dinastii imobiliare din Hong Kong. Structura sa curbată este inspirată de simbolul oraşului, bobul florii bauhinia. Numai costul achiziţionării terenului a fost de 3 miliarde de dolari.

Printre chiriaşii anunţaţi până acum se numără casa de licitaţii Christie’s, producătorul elveţian de ceasuri Audemars Piguet şi firma de capital privat Carlyle. „Din câte ştiu, The Henderson pare să accepte doar chiriaşi de top”, spune Ricky Tsang, director de ratinguri corporative la S&P.

/www.businessmagazin.ro/

Lasă un răspuns