AcasăChinaEscaladare a tensiunilor dintre China si Taiwan. 20 de avioane militare chineze...

Escaladare a tensiunilor dintre China si Taiwan. 20 de avioane militare chineze au intrat in spatiul aerian al Taiwanului

-

Un numar de 20 de avioane militare chineze au intrat vineri in spatiul aerian de aparare al Taiwanului, cea mai ampla incursiune raportata pana acum de Ministerul Apararii insulei, marcand o escaladare semnificativa a tensiunilor din stramtoarea Taiwanului, transmite Reuters.

Potrivit ministerului, fortele aeriene taiwaneze au desfasurat rachete „pentru a monitoriza” incursiunea din sudul zonei de identificare a apararii aeriene. Avioanele sale au avertiat avioanele chineze, inclusiv prin radio.

Aceasta a fost cea mai ampla incursiune de pana acum a fortelor aeriene chineze de cand Ministerul Apararii din Taiwan raporteaza aproape zilnic zborurile efectuate de avioane militare din China intre sudul Taiwanului si Insulele Pratas, aflate sub control taiwanez, in Marea Chinei de Sud, incepand de anul trecut.

mai mult la   /ziare.com/

Lasă un răspuns

Must Read

370.000 de rusi au fugit pana acum din Rusia pentru a...

Mobilizarea partiala a presedintelui rus Vladimir Putin pare sa se fi intors impotriva sa, deoarece peste 370.000 de cetateni au parasit tara de la...
%d blogeri au apreciat: