China și Taiwan sunt de decenii într-o stare de conflict. Beijingul are pretenții teritoriale asupra Taiwanului și percepe micuța republică suverană din Asia de Est ca fiind un „cal troian” al Statelor Unite în regiune. Totuși, în ciuda izolării diplomatice la care este supusă de către chinezi, Taiwanul reușește să controleze amploarea coronavirusului.

În timpul epidemiei SARS care a măturat Asia în 2003, Taiwanul a fost foarte afectat, iar din tragedia de atunci a tras lecții folositoare, pe care le aplică acum cu succes, reușind să mențină nivelul de contagiune COVID-19 sub 50 de cazuri, în contextul în care se află la doar 130 de kilometri distanță de China, relatează The Guardian.
Monitorizarea telefoanelor

Printre metodele folosite de autoritățile taiwaneze pentru a ține sub control mobilitatea populației se numără monitorizarea telefoanelor. Această metodă a sporit eficiența carantinei.

Cotidianul britanic dă ca exemplu cazul lui Shawn Bryant, care știa sigur ca va fi în trimis în carantină după ce a aterizat la Taiwan din Daejeon, Coreea de Sud. Nu s-a întâmplat însă așa. Bryant a fost sunat zilnic de către poliție, cerându-i-se să spună programul din ziua respectivă.

mai mult la  universul.net

Lasă un răspuns